Prolaps mitrální chlopně

dobrý den jsem maminka dvou dětí a mám lehký prolaps mitrální chlopně s lehkou regurgitací jaká pravděpodobnost že to budou mít i děti? synovi dost často červenají tváře ...měla bych s ním zajít k pediatrovi? děkuji šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, zda máte srdeční vadu od narození (tam je lehce zvýšené riziko i u dětí) anebo se u Vás vada objevila až v dospělosti. /Preventivně bych děti nevyšetřovala, pouze bych vždy při vyšetření Vašich dětí na tuto skutečnost upozornila. Červené tváře bych neřešila, pokud k tomu chlapeček nemá žádné jiné obtíže. Může se jednat pouze o citlivější kůži nebo vegetativní reakci - jako se někteří lidé červenají, když se např. stydí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: