Prolaps pochvy a cyklokela

Dobrý den, mám prolaps pochvy 3 stupně. Když jsem šla na hystrektomii tak jsem prosila o plastiku přední stěny poševní. Po operaci při kontrole u gynekol. mě bylo řečeno, že žádná plastika nebyla provedena. Poslala mě na urogynekologi. Není mě jasný nález. Můžete mě to objasnit. U nemocné stran případného řešení vaginálního prolapsu ještě nyní klin i celk. lokální nález umožňuje doplnění cystoskopie a UDN, vyš, cystoskopie pouze s frustní leukoplakii spodiny trigona, jinak patrná výrazná cystokele, ale bez stenozy urety, UDN sklon k rezidiu, ale bez divertiklu bez záchytu nezlimených kontrakcí při plnící cystometrii kdy pouze hypersenzitiva detrusoru s prvním nucení k močení př 30ml normální nucení při 103ml ale kapacita nakonec 750 ml. Jedná se mě o to zda to je nebezpečné. Na operaci se bojím jsem po 2 emboliich. I když mě ta pochva vadí tak by se to dalo vydržet i když mě to znepříjemňuje život. Mám ale obavy z toho, že mě pochva asi tlačí na močový měchýř a na internetu jsem četla, že je možné, poškození ledvin. Když od rána popíjím ai 500 ml tak jdu na WC až v poledne a vymočím asi 300 ml. Večer piji naposled v 21 hod a jen asi 2 dcl na zapití léků. Ráno ale vymočím 800 - 1000ml. Někdy se mě stane, že si vzpomenu, že potřebuji močit a nedoběhnu. Děkuji za odpověď. Eva

Odpověď odborníka:

Na všem místě bych se plastiky nebál, není to rozsáhlý výkon, a pokud je to prolaps 3 stupně je operace skutečně nutná

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: