Prolaps vm

Dnes jsem byla na Echokardiografii a pan doktor mi do zprávy napsal: Holosystolikcý pokles linie C-D 2 mm, pokles cípů k linii MA, holosystolikcý pokles cípů Mi chlopně,hmeodynamický nemá, v budoucnu možný vývoj prolapsu VM. CHtěla sem se zeptat co to znamená ? nějak tomu nerozumým ... lékařka nejsem takže nevím co si pod tím představit. Předem děkuji za odpověd :)

Odpověď odborníka:

Prolaps předního cípu mitrální chlopně je velmi častá záležitost. Většinou se jedná pouze o fyziologickou normu, kdy jeden cíp přesně nedoléhá, ale v budoucnu nedochází ke zhoršování nálezu na chlopni. V čase se udělá kontrolní UZ srdce, dle vývoje se bude dále kontrolovat. Nyní se ničeho neobávejte.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: