Proleženiny

Dobrý den, moje babička má na kostrči proleženinu, kterou zdravotní sestra (přichází k nám domů) ošetřuje Betadinem a okolo maže mast Menalind. Všimli jsme si ale, že mast kůži vysušuje a ta pak odpadává a rána se rozšiřuje. Je nějaký jiný možný způsob léčby? Mohli byste mi doporučit jinou mast, která kůži zpevní, vyživí a nebude vysušovat? Děkuji, Jitka W.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jitko! Léčba proleženin je svízelná a větší vliv nežli použité přípravky má pohybová aktivita pacientky a její polohování. Na proleženine nesmí pokud možno vůbec ležet. Zpevnit a vyživit nemůže kůži žádná mast, to umí jen krev. Konsultujte chirurga, ten může poradit speciální léčbu včetně moderních gelových náplastí. Více např zde: http://www.rany.cz/pdf/lekarenstvi.pdf či zde http://compex.zdravi-cz.eu/dekubity-prolezeniny.php

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x