Prolie inj., extrakce zubů, tep kyčle

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho po aplikaci Prolie nelze trhat zuby. Počátkem února mi byla aplikována inj.Prolie, vzhldem k tomu, že mám poúrazovou artrozu kyčle a problémy se stále zhoršují, bych měla jít začátkem května na TEP. Nyní mi na zubním RTG zjistili chronický zánět asi u 4 zubů a zuby je potřeba vytrhnot. Vzhldem k tomu, že Prolie má účinkovat 6 měsíců, musím operaci odložit. Je možné nějakým způsobem Prolii z těla odstranit nebo zuby trhat dříve? Vzhledem k problémům bych chtěla jít na operaci co nejdříve. Děkuji za odpověď. M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prolii z těla bohužel neodstraníte a doporučení je takové, že by stomatologický zákrok měl být proveden s co největším odstupem od jejího podání, léčba Prolií neznamená automaticky riziko stomatologických komplikací (jsou obecně velmi vzácné) a je nutno si uvědomit, že rizikové je v tomto ohledu i ponechání zánětem postižených zubů v čelisti. Doporučuji tedy domluvit se se stomatologem, zda je možné provést zákrok dříve.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: