Proloterapie?

Dobrý den, je mi 32 a mám vyhřezlé ploténky. Mám velké bolesti v pravém stehnu, nemůžu pořádně sedět (v práci dost problematické), ani chodit. Dá se s tím ještě něco dělat v průběhu cca 3 týdnů? Odlétám pak totiž na delší dobu mimo ČR. Taky se bojím operace, protože rehabilitace (cvičení a masáže) pomáhají jen částečně, navíc mi je pojišťovna proplatí jen na pár dní a další až za půl roku. Našla jsem něco ohledně proloterapie. Jaké jsou s tím zkušenosti u nás v ČR? Nenašla jsem moc lékařů, kteří by se tím zabývali, přestože všude v EU se provádí... Děkuji za brzkou dopověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyhřezlá ploténka nemusí být až takový problém. Ale nemohu Vám nic bližšího říci, protože jste mi popsala Vaše potíže velice zevrubně. Asi bych Vás musela vidět. S proloterapií nemám žádné zkušenosti, přetlumočila bych Vám pouze to, co se píše na internetu. Je ale i mnoho jiných metod, např. Mc kenzie techniky, v kombinaci s dynamickou stabilizací ev. cvičením SM systému dle Dr. Smíška, které jsou u výhřezu plotének důležité. Většinou lze zpočátku ovlivnit bolest cíleným obstřikem pod kontrolou ultrazkuvu nebo CT, specielními léky, které zmírní akutní bolest nervového kořene. Zbytek už záleží na Vás, abyste si našla zkušeného fyzioterapeuta a zvolili jste takovou metodu rehabilitace, která Vám uleví. Zdravím

MUDr. Dana Halbichová
MUDr. Dana Halbichová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Chaberský dvůr, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: