Prominující oblouk aorty

Dobrý den, na RTG plic popsán prominující oblouk aorty (a výraznější plicní hily). Prosím o vysvětlení. Je důvod k obavě, když mám diagnostikovaný Marfanův syndrom? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte diagnostikovaný Marfanův syndrom, bude vhodné doplnit CT hrudníku. Tam se zjistí přesné anatomické poměry a rozhodne o dalším postupu.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: