Propadlý hrudník

Dobrý den, mám propadlý hrudník, ale né moc, takže operaci neřeším, ale je mi 16 let a bojím se, jestli by se to postupem času nemohlo zhoršovat. A nebo už to teď zůstane tak jak je?

Odpověď odborníka:

Kosti ve svých růstových zónách dále rostou. Většinou se hrudní kost ve svém tvaru již nemění. Bylo by dobré, kdybyste absolvoval ortopedické vyšetření a objektivní zhodnocení tvaru hrudní kosti a její propadnutí. Vhodné i vyšetření CT, Zhodnocení funkce srdce a plic na interně. Stav je třeba, pokud je třeba řešit, právě ve vašem věku. Většina vpáčených hrudníků se neoperuje. Nutná rehabilitace, cvičení za správné držení těla, posílení bráničního i žeberního dýchání.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: