Prosba o radu, kam se obrátit

Dobrý den, nevím zda řeším jeden problém nebo více nezávislých, jeden z problémů je časté ale nepravidelné myslím značné krvácení ve stolici, po návštěvě Gastro oddělení v ČBuděj na doporučení obvodního oddělení nebyla nalezena příčina, Druhým problémem je vysoký krevní tlak, v klidu 170/110 tep 80, ale pro obvodního lékaře není důvod pro znepokojení. Časem jsem zjistil, že následkem krvácení tlak i tep klesá a bolesti hlavy a srdce ustupují, musím ale v kritické období nosit tmavé šaty(kůli zbarvení dočervena). Tlak i tep klesá na hodnotu kolem 120/70 tep 35. Po náhodném zjištění těchto hodnot obvodním lékařem mě poslal na kardiologii na různá vyšetření (ekg, holder, zátěžové ekg a ultrazvuk) ale bezvýsledně, tam mi jen doporučili abych přišel na kontrolu až tep klesne na 5-tepů za minutu. Můžete mi doporučit konkrétního lékaře, nebo způsob života který zmírňuje problémy s tímto spojené? ještě bych se chtěl zeptat na doplňující otázku, hodnota 5-Tepů za minutu se mi zdá z laického pohledu málo, lze náhodně poznat přiblížení k této hodnotě Předem Děkuji

Odpověď odborníka:

Miloši, řešíte skutečně několik problémů najednou. Krvácení z konečníku jistě nemá souvislost s onemocněním kardiálním. Při masivním krvácení může sice dojít k poklesu krevního tlaku, ale krvácení by skutečně muselo být veliké. Pokud jste prodělal kompletní gastroenterologické vyšetření - tedy gastroskopii i koloskopii- s negativním nálezem a přesto pokračuje výraznější krvácení z konečníku, je třeba tuto otázku znovu řešit s Vaším ošetřujícím lékařem a příp. provést nové koloskopické vyšetření. Skutečně nebyly zjištěny ani hemorrhoidy ? Hodnoty tlaku 170/110 jsou skutečně vysoké a pokud jsou opakované, je na místě zvážit léčbu. Tlak 120/70 je zcela v pořádku. Zcela jistě jste špatně pochopil či slyšel tepovou frekvenci, kdy se máte opět přihlásit lékaři. Běžná tepová frekvence je cca 60-80 tepů na minutu, u některých jedinců se běžné pohybuje v rozmezí 50-90 za minutu. Pokud Vám tepová frekvence opakovaně klesá výrazněji pod 50 za minutu, konzultujte situaci s Vaším lékařem

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolí vás po sportu hlava? Zjistěte proč
Články: Bolí vás po sportu hlava? Zjistěte proč
Cvičení a fyzická aktivita...
Pohlaví ženy
Články: Pohlaví ženy
Ženské pohlavní orgány se...
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Křečové žíly si v extrémních teplotách příliš nelibují
Články: Křečové žíly si v extrémních teplotách příliš nelibují
Křečovým žilám se nezavděčí...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: