Prosím o překlad a co to pro mě do budoucna znamená,je mi 36 let

Esovitá skoliosa Th i L pateře s prohloubenou hrudní kyfosou.Spondylosa těl střední a dolní Th pateře a L 4/5.Pokročilá chondrosa LS ploténky s vakuovým fenomenem a počínající L 4/5.Známky vertebrální dysostozy na tělech Th pateře.Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Vaše skoliosa není popsána ve stupních, tedy se nemohu vyjádřit k její závažnosti. Tím, že nepíšete o nějaké aspeciální oléčbě korzety a operacemi, tak zřejmě nebude závažná než tak středního stupně. Ale i skolioza lehkého stupně znamená perspektivu a nutnost cílené rehabilitace ve smyslu aktivní fyzioterapie, cíleného cvičení v návaznosti na tuto funkční léčbu a důslednost v dodržování ergonomických zásad jak při práci , tak mimo ni. Toto ovšem v dnešní době platí prakticky pro všechny lidi, skokŕo každý má rpoblém dodržova ergonoii, necvičí. přeso však mají všichni delší období než dojdou do podobné siuace jako vy. vy prosě již nyní dle dalšího popisu hlavně díky oné skolióze máe chronické meěny na hrudní a bederní páteři. akže v ne...můžee, vy musíe, che li bý opě v sabilním savu be bolesí a be nunosi počía se horšováním poíží. přeso při správné léčbě a vaší správné spolupráci můžee bý be bolesí a be perspekiv horšování. chce o jen nají správného fyizoterapeuta a začít,

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: