Prosím o radu

Dobrý den, chtěla bych vědět Váš názor. Před 6 měsíci jsem měla hypoglikemické koma, po probrání jsem začala mít necitlivost rukou, nohou, pohlavních orgánů a obličeje. Pořád to trvá. Doktoři mi řekli, že je to způsobeno tím komatem, že se mi poškodili nervy v mozku, ale podle čeho to zjistili nevím, nebyla jsem na žádném vyšetření. Pak jsem ztratila chuť, necítím nic co dám do pusy a nedokážu polykat, jím pouze tekutou stravu a to jen minimálně. Také jsem za těch 6 měsíců zhubla 52kg, měla jsem tedy před tím obr obezitu(153kg při výšce 160cm)...Toto prý vzniklo také tím komatem a je to už nevratné. Opět žádné vyšetření.Další nález byl nádor v ledvinách...to jsem chodila po všelijakých vyšetření, ale po 4 měsících mi řekli, že tam nic nebylo, že jim vyšli špatný výsledky. Po 3 týdnech mi zase našli nádor v mozku velký 1,5cm...s tím mě pořád sledují. Další nález po odchodu z nemocnice byl hepatida C, dělali mi jaterní testy a zjistili mi, že nález je tedy pozitivní, ale neví kde jí mám, jestli v játrech nebo v organismu...další kontroly-žádné. Teď mi našli boreliózu, léčba- žádná, na další kontrolu jsem objednaná za měsíc a půl....A teď to hlavní. O všech těchto nálezech mám zprávy, všechny je kopíruji i své praktické lékařce, ale její názor je, že jsem úplně v pořádku, že jsem zdravá. Jsem z toho zoufalá, nevím co mám dělat, můj zdrav. stav je příšerný...jo abych nezapoměla, léčím se ještě s cukrovkou druhého typu, beru jen prášky a léčím se i s maniodepresí-psychické problémy a emoční nestabilita. Jinak pobírám částečný invalidní důchod I.stupně. A ještě mi vlastně praktická lékařka řekla, že mi seberou důchod jak se mi zlepšil zdrav. stav. Prosím Vás o Váš názor, jak se mám v tomto případě zachovat??? Jsem z toho nešťastná, zkoušela jsem nastoupit i do práce, ale po několika dnech mi bylo doporučeno, abych to vzdala, než udělám další škody. Jak mám tu necitlivost, tak mi vše vypadává z rukou a jsem hodně malátná. Poradíte mi prosím??? Jinak jsem z Karlovarska...Děkuji za odpověď. Naty

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat o diabetickou polyneuropatii (třeba i s podílem boreliózy), objektivní metodou k potvrzení diagnózy ze účelem léčby je neurologické vyšetření vč. provedení emg, popřípadě i lumbální punkce. Pro diagnózu C hepatitidy byste měla být sledována v jaterní poradně.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Články: S diagnózou schizofrenie život nekončí!
Schizofrenie je závažné...
Jak zatočit s rýmou: zkuste recepty našich babiček i nejnovější trendy
Slovníček pojmů
Články: Slovníček pojmů
Nevíte, co vám lékař ve...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: