Prosím o radu

Manželovi otekly polštářky na šlapkách obou nohou, vadí mu to při chůzi, měl by navštívit ortopeda? Dříve měl bolesti - zřejmě ostruhy, časem bolest odezněla.

Odpověď odborníka:

Při vámi jen velmi spoře popsaných potížích je třeba pomýšlet na podélně a především příčně plochou nohu. Vyšetření lékaře a rentgenový snímek poruchu ozřejmí. Operace je na místě spíše vyjímečně, nejdříve připadají v úvahu oortopedické pomůcky s eventuálně provedenou léčbou na rehabilitačním pracovišti, kde komplexní léčba může potíže velmi zmírnit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Články: Zničený chrup jako následek nedostatečné výživy
Nadbytečné kilogramy trápí...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Články: Revma lze ovlivnit i výběrem stravy
Revmatoidní artritida umí...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: