Prosím o radu

Dobrý den, již jsem psala, zda se dá ze sedimentace poznat rakovina. Bylo mi řečeno že ze sedimentace se ukáže jen, že se v těle něco děje. Byla jsem před měsícem v nemocnici na týden na vyšetření kvuli plicní embolii. Brali mi asi 7 ampulek krve z toho i sedimentaci. Vše v pořádku. RTh plic, EKG, UVZ srdce, spirometrie, scintigrafie plic - vše v pořádku. Ale už alespoň pul roku mám takový kašel v oblasti hrtanu. A když zakašlu tak mě i pálí na levé straně hrudníku a v hrtanu mám ten kašel takový hodně suchý. Poté jsem byla i na sedimentaci asi před týdnem u své obvodní doktorky - také v pořádku. Bojím se, abych neměla nějaké onemocnění hrtanu - nedej bože rakovinu. V hrtanu mi když polykám tak mě jakoby přeskakuje trochu. Může to být něco vážného? Jinak krev mám v pořádku. Nemůže to být i psychické? Děkuji moc za odpověď a za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer.Velmi nerada zklamu Vaši důvěru.Sedimentace erytrocytů je velmi nespecifické vyšetření.Lékař nikdy neléči laboratorní nálezy,ale konkrétního pacienta.Po vyšetření vytvoří pracovní diagnosu a naplánuje potřebná vyšetření,aby si svůj názor potvrdil či vyvrátil.Prosím,nehledejte "druhý názor",.hovořte o svých obtížích a obavách se svými ošetřujícími lékaři.Rozhodně máte společný cíl-aby se ve Vašem případě nic nepodcenilo,nezanedbalo..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: