Prosím o radu

Prosím porad te mi nyní jsem v 15 tydnu tehotenství a bojím se co jsem zpusobila a co delat dál.doted jsem denne brala 2-3 pilulky tramadolu a jsem na nich zavisla zhruba 5 mesicu a nevim jestli jsem tomu miminku neubližila co jsem mohla zpusobit a muzu ho ohrozit pokud tam jsou po par mesicich abstinencni priznaky mohou vyvolat potrat ? a dale jsem v celku 4 uzila pervitin snupanim a 2 do zily co jsem tim zpusobila a co je nejlepši delat ted kdyz uz to takhle dal nechci myslite ze jsem mu urcite ublizila.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léková závislost a užívání drog v těhotenství negativně ovlivňují vývoj plodu. Měla byste ihned ukončit užívání léků a pervitinu, vyhledat odbornou pomoc, tedy pomoc psychiatra. Tramadol nepatří mezi prokázané teratogeny, přesto je však nutné pravidelně docházet do těhotenské poradny a podstoupit všechna doporučená vyšetření. Pravděpodobnost potratu plodu vyvolaným abstinenčními příznaky je malá.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Klíšťová encefalitida může ohrozit také vaše čtyřnohé miláčky
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: