Prosím o radu

Dobrý den,v únoru jsem byla předávkovaná letroxem 150 TSH 0.028 FT4 25.33 bylo mi fakt strašně-bušení srdce třes těla strašný stavy.po změně Edokr. mi internista navrhl vysadit letrox na týden a pak začít a půlkou 125 po měsíci užívání byla hodnota TSH-10.778 FT4 11.79 to mi byla zase zima a byla jsem bez enerie.Dostala jsem 100 letrox denně a po měsíci zase kerev TSH 7.451 FT4 16.52 tak mi doktor řekl že mám zvýšit na 150 letrox denně ale to se bojím když jsem měla v únoru to předávkování,kontrolu mám až za půl roku.Už si opravdu nevím rady zatím beru 125 denně 4 den mám fakt děs si tu 150 vzít.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo, užívejte sílu 125ug denně, sílu 150ug bych nedoporučovala vzhledem k tomu, co píšete. Dejte tomu tak 3-4 týdny a pak je možné udělat znovu kontrolu. Pokud je dávka dostatečná, pak by po této době měla být hladina TSH již v normě. Pokud v normě nebude, je možné dávku ještě trochu zvýšit. Nově je na trhu síla 137ug (Euthyrox, tedy jiný výrobce). Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: