Prosím o radu,máme tříměs...

  • Dotaz od: PetraSailerová
  • Publikováno: 29.3.2008
  • uLékaře.cz

Prosím o radu,máme tříměsíční miminko a bylo nám nabýdnuto očkování proti pneumokovým infekcím,každý lékař nám řekne něco jiného,tak bych s chtěla zeptat jestli je toto očkování pro miminko vhodné?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pneumokokové infekce se většinou šíří z nosohltanu a mohou zapříčinit zánět plic, vedlejších dutin nosních, středního ucha nebo mozkových blan.Pneumokok je podmíněný patogen, tzn. že vyvolává onemocnění jen u oslabených jedinců. Proto se doporučuje očkovat především děti, které trpí závažným oslabením obranyschopnosti (vrozené poruchy imunity, choroby krvetvorby, jater apod.). Ale to asi není váš případ.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: