Prosím o radu. od svých 3...

Prosím o radu. Od svých 33 let trpím oparem, který se mi tvoří na palci ruky a několikrát do roka se vrací a způsobuje mi značné obtíže. Navštívila jsem samozřejmě kožního lékaře, ale ten mi příliš nepomohl. Sdělil, že neexistuje způsob, jak se viru, který opar způsobuje zbavit, a doporučil mi volně prodejné masti jako je Vectavir nebo Herpesin. Těžko se smiřuji s představou, že je to obtíž na celý život. Navíc se teď starám o miminko a mám obavy, abych ho nenakazila. Slyšela jsem, že tato infekce může u velmi malých dětí způsobit zánět plic nebo mozku. Opravdu na tomto poli není něco nového? Nepomohla by třeba návštěva imunologie, nebo homeopat? Slyšela jsem také o léčbě biostimulačním laserem. Budu vděčná za každou radu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě jde nejspíše o herpes simplex, opar, který se nejčastěji vyskytuje na rtech, může být ale i jinde na těle. Je ale také možné, že jde o pásový opar (herpes zoster), který se ale nejčastěji objeví pouze jednou za život. U většiny osob, které se virem HSV nakazí, se opary neobjeví, citlivost k viru je dána především stavem imunity, roli hrají ale i dědičné předpoklady. Jistě by Vám pomohlo posílit imunitu - snížit stres, vyhnout se cigaretám a alkoholu, jíst zdravě, dbát na pravidelný denní režim, dostatek spánku a vhodný pohyb. Návštěva imunologa by Vám jistě prospěla, může zjistit, zda je Váš imunitní systémm v pořádku. Snažte se v době, kdy je opar aktivní, se miminka nedotýkat postiženou rukou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: