Prosím o vysvětlení diagnozy a dají-li se osteofyty ostranit. děkuji

Dextrosinistrokovex, skolioza Th pateře,kyfoza je lehce prohloubená.Dosti pokročilá de.fspondylosa, předníosteofyty jsou dlouhé až 9 mm, místy téměř přemosťující Diskopatie stř.části Th páteře.

Odpověď odborníka:

Záleží na vašich potížích a na klinickém nálezu. Osteofyty jsou častým nálezem i na hrudní pateři, ale pokud se nejedná o neurologickou komplikaci takové, jak se zmiňuijete, osteofyty se neoperují. Komplexní zhodnocení stavu a rtg nálezu provede ortoped, neurolog a neurochirurg jen v případě potřebnosti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: