Prosím o vysvětlení mr

Dobrý den, před třemi lety jsem prodělala virovou encefalitidu a od té doby trpím na hučení v uších. Současně mě trápí i náhlé návaly tlaku v hlavě (jako by mi byla lebka malá). Tlak přichází pokaždé při různých činnostech, nebo nečinnostech, nelze ho spojit jako důsledek něčeho. Zároveň mám každé ráno bolesti obou prsteníčků a malíčků a nemohu je ani ohnout. Prsty se během půl hodiny rozcvičí a nadále je celý den normálně používat i když jsou citlivé. Pan doktor mě poslal na magnetickou rezonanci a tam jsem dostala tento výsledek - intrakraniálně obraz počínající empty selly, jinak beze změn chudá nástěnná hyperplasie sliznice maxillárních sinů počínající foraminální stenozy C5/6/7 vpravo s prominencí osteofytů nejsou známky myelopatie ani významných výhřezů plotének K lékaři jsem objednaná na kontrolu až za měsíc a tak prosím o vysvětlení MR a zda to vysvětluje moje problémy a co by se s tím dalo dělat? Mnohokrát děkuji a přeji pěkný den Michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na magnetické rezonanci vyloučil postižení mozku po prodělané encefalitidě, nález "empty sella" se varianta tvaru v oblasti hypofýzy, která neznamená žádnou poruchu. S Vašimi potížemi pravděpodobně souvisí nález na krční páteři, kde může docházet ke kontaktu nervu při průchodu zúženým otvorem. Léčba těchto potíží obnáší především rehabilitaci, vitamíny řady B, léky na zlepšení prokrvení nervu. Bolesti hlavy, únava, hučení v uších může po prodělané encefalitidě dlouhodobě přervávat i při normálním nálezu na MRI, obvykle ustupuje velmi zvolna. s pozdravem dr. Paseková

MUDr. Eva Paseková
MUDr. Eva Paseková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: NEUROLOGIE - EEG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: