Prosím poraďte

Podstoupila jsem interní vyšetření EKG sono šlapací stroj kvůli bolesti na hrudníku. Vše výsledky dopali dobře. Prý je vše od páteře vždy me začne bolet žebro tak 3 cm od hrudní kosti tak jsem měla strach ze je to od srdce pocení návaly horka.Můj lékař je velmi trpělivý pokaždé je to to samé žebra žádá krční páteř.Dostala jsem i antidepresiva Olwexya ale potíže se vrací tedy už bez bušení srdce asi zabrali antidepresiva. Mám obavy z infarktu pokaždé když me to začne bolet na levé straně. Na rehabilitace docházím ale po 2 měsících se to vrátí.Jsem po celkové TTE 6 let teď v létě bojuji s hormony internista mi snížil dávku jednou je líp jednou hůř tak já už nevím.Měl by jste pro mě radu?

Odpověď odborníka:

Dle vašeho sdělení jste řádně a prakticky maximálně vyšetřená. Riziko infarktu v tom případě je nízké- vyvšetření jsou negativní, jste žena. Nevím jestli máte další rizikové faktory- pozitivní rodinná anamnéza, obezita, arteriální hypertenze, kouření. Někdy bolesti na hrudi mohou být psychického rázu, jde o mírnou bolest, která se psychickou nadstavbou jenom zhoršovat. Pokud rehabilitace nepomáhá, dále bych raději nepokračoval. Bylo by vhodné zvážit psychologické vyšetření, neznamená to, že jste blázen. Někteří lidé svoje psychické potíže projevují do určitých symptomů např. bolesti na hrudi, bolesti hlavy, bušení srdce atd.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: