Prosím vás, potřeboval bych doplnění od doktora cejnara, děkuji

Dobrý den, pane doktore Cejnare, já jsem ten co řeší to zavodnění, děkuji za odpověď, ale není mi jasná jedna věc. Co když ráno budu vážit více kvůli nestrávenému jídlu,vždyť přeci,když se hodně najím,což dělám často,ale už jsem si slíbil,že s tím končím, tak nemohu vážit více kvůli tomu? A co váha, která ukazuje procento vody v těle? A řídit se podle toho? Děkuji moc, Ondřej - ten s LK 28 procent,používám duoretika, psal jsem včera :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dotaz byl přesměrován ke mě, kolega zřejmě není k dispozici. V souladu s jeho odpovědí bych doporučoval především konzultovat Váš stav s Vaším ošetřujícím kardiologem, který zná ostatní potřebné detaily pro posouzení situace. Nicméně máte samozřejmě pravdu, že najedení může hmotnost ovlivnit - s tím je při vážení nutno počítat a při sledování odvodňovací léčby se vážit za standardních okolností v určitou denní dobu (nejlépe ráno před snídaní a po stolici). Problémem může být také určitá nepřesnost domácích vah. Běžné domácí přístroje měřící procento vody v těle jsou pro Vaši situaci nevhodné - jsou určeny primárně pro zdravé (mimo obesity) osoby a jejich výsledky nejsou dostatečně přesné.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: