Prošlá antibiotika

Dobrý den, mladí odjeli na prodloužený víkend do zahraničí a snacha asi chytla angínu (čepy na mandlích). Nasadila si Rovamycine, který měla v autolékárničce s sebou (po návratu samozřejmě navštíví svého lékaře). Až po požití si všimla že ATB jsou 5 roků prošlá. Mám tedy dotaz: může se jí z nich něco stát nebo je může do návštěvy lékaře užívat? Děkuji za rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučuji Vaší snaše prošlý Rovamycine vysadit, do návštěvy lékaře tělesné šetření, kloktat jódovým kloktadlem (např. Jox- není-li alergie na jód), obklady na krk, po návratu co nejdříve k lékaři. Je nepravděpodobné, že by jí už užité tablety uškodily, ale spíše nepomohou (jejich efekt po exspiraci slábne).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: