Prostata nebo močový měchýř?

Dobrý den paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně mých problému s močením. Je tomu rok, co jsem začal mít první problémy. Před močením jsem cítil páleni v podbříšku a okolo přirození. Občas jsem cítil i bolesti při vyvrcholení. Krev jsem nevypozoroval ani v moči ani ve spermiích. užíval jsem sušené brusinky a potíže vymizely. Nyní však na začátku září se mi objevily problémy znova. Tentokrát jsem měl pálení před, během a po močení. Šel jsem tedy na místní urologii, kde mi udělali stěry kompletní a i moč chtěli na kontrolu. byl mi nalezen streptokok, na který jsem bral cca 1 měsíc Macmiror. Potíže asi po 14 dnech ustoupily ale asi 3 týdny poté, co jsem vysadil antibiotika se potíže vrátily. Od té doby zkouším různé čaje urologické, s brusinkama apod. včetně různých preparátu ale nic nepomáhá. Chodím často čůrat, musím občas i přitlačit (tento problém jsem vlastně měl i minulý rok, že jsem musel přitlačit). Teplotu jsem dvakrát naměřil 37,7. Na internetu jsem se dočetl, že se provádí i masáž prostaty. Zkusil jsem to sám ale nevím jestli se mi to správně povedlo, sekret mi žádný nevyšel ale zas to mě začlo pálit v podbříšku a v okolí konečníku a občas mívám i bolesti v bedrech. Můžete mi, prosím napsat, co myslíte že bych mohl mít za nemoc? nějaký zánět močového měchýře nebo prostaty? A co by jste mi poradila za alternativní medicínu nebo znova navštívit lékaře? A popřípadě jaké vyšetření bych měl očekávat? Děkuji za odpověď Hezký zbytek dne S pozdravem RJ

Odpověď odborníka:

S největší pravděpodobností jde o infekci, která by klidně mohla být lokalizovaná v oblasti prostaty. První, co mělo být provedeno, je kontrolní vyšetření ejakulátu, moči a výtěry. Jestliže je infekce opravdu v prostatě, bývá doporučována minimálně 6 týdenní ATB kůra. Vhodné jsou protizánětlivé léky, léky k uvolnění oblasti kolem prostaty, dokonce i ze skupiny antidepresiv, másaže prostaty, teplé koupele eventuálně i lázně, pečujte také o pravidelnou stolici. Tato léčba je nevděčná, jelikož je i pravděpodobné přetrvávání potíží. Z toho vyplývá, že by jste měl navštívit urologii ke kontrole.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: