Prosulpin 50 mg

Dobrý den, Vážený pane doktore, na dráždivý tračník, jelikož jsem stále ve stresu a tak mám problémy se zažíváním mi p. doktorka předepsala Prosulpin 50 mg. Brala jsem ho dva dny po jedné tabletě 3x denně. Za ty dva dny jsem přibrala dvě kg., ráno se budím s nateklým obličejem a prsty na rukou, mám velké bolesti hlavy a poruchy s rovnováhou, může tohle vše být spůsobené tímto lékem? Je kdyžtak nějaký jiný jék s obdobným účinkem? Předepsala mi ho obvodní lékařka, nikdy jsem nebyla u žádného specialisty, tak právě vůbec nevím, jaké jsou možnosti. V příbalovém letáku píší pouze o té rovnováze a bolesti hlavy, ne o zavodňování, ještě beru Helidos, jeliož mne už pobolívá i žaludek ze stresu.. A u Prosulpinu píší, že ho nedoporučují u žen, které mají nepravidelný menstruační cyklus, což já nemám a také bych ráda počala mimčo, tak i po této stránce mi Prosulpin nevyhovuje. Předem Vám děkuji za odpověď. S pozdravem a přáním hezkého dne, Lucie.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, uvádíte dlouhodobější zažívací potíže a diagnózu dráždivého tračníku, ta je obvykle stanovena až po předchozím negativním výsledku odborných vyšetření. Bylo by vhodné znovu navštívit obvodní lékařku, zmínit se o netoleranci Prosulpinu a naplánovat další dovyšetření, pokud nebyla provedena. Zdravím!

MUDr. Petra Koudelková
MUDr. Petra Koudelková

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Nemocnice Pelhřimov, oddělení vnitřního lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x