Prošvihnuté očkování tetanu + plánované těhotenství

Dobrý den, asi 3 týdny po uplynutí 15ti leté lhůty na očkování proti tetanu jsem šla za svým obvodním lékařem a vzhledem k tomu, že plánuji potomka mi nechal udělat test na protilátky. Výsledkem bylo, že protilátek je málo, ale měly by stačit na přeočkování 1 dávkou. Po přeočkování jsem se měla znovu podrobit testu protilátek. Po 5ti týdnech od přeočkování mi byly protilátky otestovány a výsledkem je, že jich mám ještě míň než před přeočkováním a měla bych tedy být očkována ještě 2x. Vzhledem k tomu, že bych těhotenství musela odsunovat ještě o 8 měsíců mě zajímá, jaká jsou rizika pro mě a pro dítě v případě, že bych přeočkování odsunula až na dobu po těhotenství a po kojení? (můj lékař ani já nejsem pro abych během těhotenství nebo kojení byla očkována) Je to vůbec rozumné nenechat se naočkovat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, riziko je poměrné velké. Tetanem se totiž můžete nakazit téměř kdekoliv - trny, hřebíky, třísky atd. Proto bych rozhodně doporučoval nejprve očkování (rozhodně ale ne v průběhu těhotenství). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x