Proteiny a ledviny

Dobrý den, Jako malý (6-8let) mi doktoři na nefrologii zjistili, že mám více bílkovin v moči. Od 11let je vše v pořádku a chodim akorát na pouhé kontroly. Začal jsem posilovat. Teď, v mých 17letech jsem se rozhodl, že si pořídím protein viz. odkaz (http://www.fitness-top.cz/myprotein-impact-whey-protein-1000-g-p792?gclid=CjwKEAjwpfC5BRCT1sKW2qzwqE0SJABkKFKR92BeSae2uikzV5Upwm_gssHxoqTKulLM1HNqfNmXGBoCyvPw_wcB). Jeden doktor mi řekl, že tento produkt nesmim, že nespotřebuji tolik bílkovin a může to uškodit a vrátit mi to problémy. Přitom to má stejně bílkovin jako např. když si dám maso, i méně někdy. A další doktoři zase říkají, že by to mělo být v pořádku a neuškodí. Můžete mi tady poradit prosim?

Odpověď odborníka:

Nejsem příznivcem užívání žádných doplňků ani proteinů. Pěknou, svalnatou postavu lze vytvarovat i při pestře složené stravě ve smyslu sestavení zdravého jídelníčku dle požadavků racionální výživy. Pak máte jistotu, že nemůže dojít k žádnému riziku poškození zdraví.

MUDr. Hana Ferdinandová
MUDr. Hana Ferdinandová

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Soukromá praxe - MUDr. Hana Ferdinandová

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x