Prothiaden

Dobrý den, můj dotaz je čistě teoretický. Je mi 26let a již tři roky užívám na noc 1tbl Prothiadenu 25. V medicíně jsem laik a tak bych Vás chtěl požádat o radu. Po jak dlouhé době užívání tohoto léku v tomto množství se může negativně podepsat na zdraví mého srdce?? Dočetl jsem se cosi o tzv kardiotoxicitě (časné-arytmie a chronické-kardiomyopatie). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nežádoucí ůčinky léků se do příbalového letáku píší, i když se vyskynou procentuálně u velmi malého podílu léčených - rozhodně se nemusíte znepokojovat. Také většinou platí pro větší spíše dávky léku (1 tableta je minimum). Pokud máte obavy o svoje zdraví, zkuste lék na pár měsíců vynechat a porozmýšlejte o jiném řešení nespavosti (předp. že máte lék na poruchy spánku), doporučuji vám navštívit a prostudovat stránky www.dobry-spanek.cz, kde je mnoho podnětů k ozdravění spacího procesu a spánku vůbec. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: