Prothiaden 25

dobrý den, chci se zeptat, jestli se může používat prothiaden 25 současně s imodium. v příbalovém letáku je napsáno, že prothiaden se může vzájemně ovlivnit s léky proti průjmu. dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Prothiaden je antidepresívum ze skupiny tzv.tricyklik,má vynikající účinek na úzkost,depresivitu,poruchy spánku.Má však poněkud výraznější spektrum nežádoucích účinků-poruchy akomodace,únava,sucho v ústech..,ty vesměs při delším užívání ustupují do pozadí.Imodium je "stavěč"průjmu.Z popsaného plyne,že oba léky mají tedy vlastně "prozácpový"efekt.Imodium rozhodně není vhodné užívat déle!Příčina průjmu musí být vysvětlena a porucha následně léčena dle příčiny/infekce?nesnášenlivost složek potravy?alergie?onemocnění střeva??Tedy-jednorázové setkání léků Vás neohrozí,Prothiaden je lék k dlouhodobé aplikaci,Imodium je lék k akutnímu-ideálně jednorázovému použití.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: