Prothiaden

Dobrý den, jsem po porodu a beru Mirtazpain na noc a neuroly přes den.Žádné jiné léky mi nesedly na žaludek až Prothiaden 25, ten beru 5 týdnu a teď jsem zvýšila na 50 je to přs týden, ale zdá se mi že se mi vše zhoršilo a musim brát víc neurolů.Je to normální že se to zhorší než to zabere a za jak dlouho zabírá?Nebo mi nevyhovuje.Bojím se.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud pociťujte nutnost stále zvyšovat dávku Neurolu, co nejdříve kontaktujte svého psychiatra nebo zkrátka lékaře, který Vám vede tuto léčbu. Nejspíš bude potřeba ji upravit nebo pomoci nefarmakologicky (psychoterapií například). Obecně - antidepresiva mají nástup účinku cca 3 týdny, benzodiazepinové léky proti úzkosti, jako je Neurol, nastupují v řádu hodin. Jejich déledobější užívání (delší než cca ty tři týdny na pokrytí nástupu antidepresiv) může vést k závislosti na nich a déledobější užívání také často vede k toleranci k dávce a nutnosti jejího stálého zvyšování. Proto svého lékaře co nejdříve vyhledejte, abyste nespadla do závislosti na lécích a nezvyšovala stále dávku.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: