Protilátky

Dobrý den, při preventivní prohlídce u své doktorky jsem si nebyla jistá datumem svého posledního očkování proti tetanu a protože jsem byla poslána i na odběry krve,tak si paní doktorka nechala rovnou udělat výsledky i na protilátky na tetanus.Doma jsem pak zjistila,že jsem byla očkovaná naposledy v roce 1991.Proto jsem byla velice překvapená,když mi bylo sděleno,že dle výsledků z laboratoře je vše v pořádku,že na preočkování nemusím chodit.Je opravdu možné mít i po 20 letech protilátky proti tetanu v těle? Velice děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Ano, je to možné!! Výsledkům můžete věřit, máte imunitu, která si dobře pamatuje. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: