Protilátky proti listerioze

Dobrý den, během těhotenství před 6 lety jsem pravděpodobně prodělala listetiozu. Protilátky po porodu byly 1:160, což svědčilo o dříve prodělané infekci. Teď jsem těhotná, lékař nechal pro kontrolu udělat rozbor na listetiozu, výsledek opět 1:160. Vím, že je v některých laboratořích tento výsledek brán jako hraniční. Ráda bych znala váš názor, zda jde skutečně spíše o paměťové protilátky či i může jít o probíhající infekci. Předem dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Opravdu jde spíše o paměťové protilátky, nestresujte se, váš lékař váš pohlídá.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Správný výběr kompresivních punčoch aneb Na velikosti záleží
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zubní kaz
Články: Zubní kaz
Zubní kaz, karies, je...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Články: Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Mnoho lidí se obává toho, o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x