Protilátky proti štítné žláze v těhotenství

Dobrý den, Jsem ve 30 týdnu těhotenství a z krve mi byly zjištěny protilátky štítné žlázy. Výsledky byly následující: TSH 2,468 FT4 13,57 Anti TPO >1300 Nevím jak dlouho u mě tento stav byl, nikdo z rodiny se se štítnou žlázou neléčil. Prosím Vás mohli mít tyto zvýšené protilátky nějaký vliv na plod? Přeci jen už mám většinu těhotenství za sebou a tak mám strach. Dva týdny před těmito testy mi ještě navíc byla stanovena těhotenská cukrovka a mám dietu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou v normě hladiny hormonů štítné žlázy, tzn. že štítná žláza zatím pracuje dobře, i když je "v ní" autoimunitní zánět, pak se ničeho nebojte. Miminko bude zdravé a chytré. Samotné protilátky plodu neublíží. Hezký zbytek těhotenství :-)

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x