Protilátky proti trofoblastu v těhotenství

  • Dotaz od: Jandáková
  • Publikováno: 14.10.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem těhotná 10. týden po IVF, bohužel až nyní mi přišly výsledky z imunologie, které mi byly dělány v 6. týdnu těhotenství a mám tam výrazně zvýšenou buněčnou imunitu proti trofoblastu (embryu), třikrát více než norma. Může být prosím embryo poškozené nebo by se potratilo? Nyní budu brát již prednison 5 mg do 15. týdne, ale dříve jsem o problému nevěděla. Jaké poškození plodu by mohly způsobit protilátky proti trofoblastu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, poškození ve smyslu potratu. Pokud se těhotenství udrží, tak miminko by mělo být v pořádku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Články: Netrpíte alergickou vaskulitidou?
Jde o skupinu onemocnění...
Kontrola před cestou aneb Ochrana zdraví od A do Z
Články: Kontrola před cestou aneb Ochrana zdraví od A do Z
S letní sezónou jsou kromě...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co je to nádorová bolest?
Články: Co je to nádorová bolest?
Existuje mnoho různých...
Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Články: Rakovina vám milování ukrást nemusí!
Sex je asi ta úplně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: