Protilátky v těhotenství

Dobrý den,jsem podruhé těhotná.Rh faktor neg.,manžel poz.U prvního těhotenství vše v prořádku.Nyní mám v krvi zvýšenou hladinu protilátek(bohužel nevím jak moc zvýšenou).Chci se zeptat zda se protilátky mohli začít vytvářet po provedené amniocentéze nebo to je v důsledku něčeho jiného.Po porodu i po amniocentéze mi byl aplikován anti D.Půl roku po porodu jsem byla na kontrolních odběrech a protilátky byly v pořádku. Ještě bych ráda věděla jak moc velké komplikace by mi tyto protilátky mohli udělat.Děkuji. S pozdravem Dvořáková

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud Vám byl aplikován anti D globilin, nemusíte se bát.pokud máte zvýšené protilátky, bude kontrolní odběr a gynekolog Vás bude více sledovat. pokud je problém s protilátkama, může mít miminko horší novorozeneckou žloutenku.spíše se informujte u svého gynekologa,který má k dispozici výsledky.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: