Protilátky v těhotenství

V 19 tt mi byly zjištěny pozitivní protilátky. V předchozím těhotenství vše v pořádku. Já i manžel máme krevní skupinu O+. Co od toho můžu očekávat a čeho se mám obávat? Jsme objednaní do rizikové poradny, ale od mé doktorky nebyly zvýšené hodnoty zobrazeny, pouze napsáno jen pozitivní. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o nepravidelné protilátky. Je třeba stanovit, o jaké protilátky se jedná a určit jejich klinickou významnost, tedy výši rizika, kterou představují pro plod. Bude kontrolován titr protilátek ve vaší krvi. Další vyšetření bude ordinovat gynekolog dle potřeby, případně pediatr po porodu. Pravděpodobně už zůstanete v péči poradny pro riziková těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: