Protizánětlivé léky u dítěte

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat : Můj syn má momentálně zánět středního ucha, zánět nosohltanu a k tomu ještě streptokokovou angínu - spálu. Má vysoké horečky nad 39 stupňů Celsia. Dala jsem mu Nurofen, ale horečka mu neklesla, spíše stoupla. Chtěla jsem se zeptat, po jaké nejkratší době můžu synovi dát další lék, popřípadě, jestli to můžu kombinovat s paralenovými čípky Mexalen, protože ty mě přijdou účinnější. Paní doktorka nám předepsala Penicilin a říkala, že do nemocnice nemusíme. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je to nebezpečné, pro těhotné ženy, kdybych to náhodou od něj chytla. Děkuji za odpověd. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nurofen můžete kombinovat s Mexalenem s odstupem 3 hodin od Nurofenu, oba léky v intervalech 6 hodin. Při vysoké teplotě se doporučuje např. Nurofen 1 až 2 dny užívat trvale po 6 hodinách ať teplota je či není a s odstupem 3 hodin přidat při teplotě Mexalen. Teplota potom nestoupá tak vysoko. Pokud teplota po léku do hodiny neklesá, je vhodná vlažná sprcha nebo zábal. Pro těhotené ženy je jakákoliv infekce obecně nebezpečná.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Vyšetření trávicího traktu
Články: Vyšetření trávicího traktu
Zatímco dříve se mohli...
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: