Protruse plotenky

Zdravím mám dotaz. Moje paní doktorka už neví co semnou dělat jsem objednán do Prahy na neurochirurgii (jestli mi pomohou). Bolesti trvají cca 5-6 let problémy s pohybem nesnesitelná bolets zad v pravo a uprostřed + nesnesitelná bolest v boku která pulzuje az do třísla a šourku břicha nonstop vnitřní strana pravé nohy,brnění kostrče + kyčlů. Nemuhu vydržet stát sedět ležet v noci se budím bolestí trpým průjmi - nemohu ani zatlačit a nucením na malou.... Všechny jiná vzšetření negativní-endoskopie,kolonoskopie,rentgeny,sono,urologie vše ukázala Mr. cca před 1 rokem vyndán laparoskopicky slepák + kontrola jestli není někde kíla. 3 x jsem byl na rehabylitacích neuspešně,kapačky neuspěšné spíše horší,elektro liza,magnety prostě bez výsledku je mi pořád huř a huř ani ct prd pomohlo na 2-3 dny. Jsem pořád doma na čtyřech v bolestech nic nezabýrá ani leky proti bolesti a uvolnění svalů nezabírají. Vše na přiložených fotografijí av ideu bolest stálá v kuse bodavá-tlak nejde to už vydržet.

Odpověď odborníka:

Snímek ukazuje sice vážný nález. Podobné však vidívám i u mých klientů, kteří bolesti nemají.Bez konkrétního klinického a reflexolog.vyšetření v korelaci s těmito nálezy současně lze více uvažovt, jak dál. Každopádně i tak lze doporučit jednoznačně " aktivní fyzioterapii" u lékaře, který takto pracuje, současně se zlepšení funkce okolí problematických míst, obnovením statiky pánve bude schopen doporučit cílené cviky, aby to, co půjde zlepšit , bylo možno udržet dlouhodobě a systematickým cvičení spolu s občasnou aktivní fyzioterapií stabilizovat. Dle vývoje bude jasné, zda má smysl uvažovat o neurochirurgických zákrocích. Bez aktivní fyzioterapie( rukoiu lékaře) to ale nepůjde určitě.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: