Protruzia disku

Dobrý deň p. doktor, mala by som otázku ohľadom nálezu MRI. Poprosila by som Vás či by ste mi vedeli poradiť, resp. odporúčiť podľa nálezu správnu liečbu. Mám 28 rokov a už možno 5 rokov mám problém s bolesťou chrbta. Pri námahe, alebo dlhej chôdzi ma vždy začnú veľmi bolieť kríže a strieľa mi bolesť do pravej nohy. Vtedy mi strpne noha a nemôžem chodiť a v podstate sa ani pohnúť. Po možno hodine bolesť ustúpi aspoň aby som mohla chodiť. Taktiež nemôžem dlho sedieť, pretože ma začne bolieť kostrč. Keď to začalo byť častejšie neurologička ma poslala na MRI. Nález nebudem vypisovať celý, napíšem záver: V seg. L3/4 ľahká protrúzia disku foraminálne vľavo 2 mm v AP rozmere bez evid. kontaktu na nerv.vé korene. Neuroforameny a spi. kanál bez stenotizácie., to isté aj v seg. L4/5 vľavo 3 mm. Aj keď je to bez kontaktu nerv. korenov, je možné že pohybom mi tlačí na koreň, keď mi bolesť ide až do paty zadnou stranou stehna a lytka? Je to vôbec vážne? Ja som si už síce na to zvykla ale je možné že práve preto mám takéto ťažkosti? A ako to zmeniť/liečiť? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti při degenerativních změnách páteře se řeší obtížně. Nabízí se jako nejlepší možnost najít zkušeného fyzioterapeuta, který Vám už poradí, jak dál. Jako krajní možnost je konzultace s Centrem léčby bolesti při větší nemocnici.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: