Provera

Dobrý den, mám následující problém. 3x jsem byla na zákroku - odstranění polypu z děložního čípku. Poslední zákrok provedl pan doktor vypálením - histologie negativní. Po tomto posledním zákroku vždy před mestruací cca 5 dnů špinění. Pan doktor mi nasadil Proveru 1-0-1 od 16. dne cyklu 10 dní. Beru ji už 4. cyklus. Stále více se zintenzívňují mé problémy vyplývající z užívání tohoto léku - zácpa, zadržování vody v těle. Je to opravdu nepříjemné, protože trpím na hemoroidy. Chci se zeptat zda je nutno tento lék opravdu užívat - nejsem zastáncem užívání hormonů. Pan doktor tvrdí, že ano. V případě neužívání léků by prý mohlo dojít znovu k recidivě polypu, k rakovině. Chci znát Váš názor na tuto problematiku.

Odpověď odborníka:

Provera je vám podávána,aby se neopakovalo ono špinění před menses,myslím že po 4 cyklech by jste ji mohla vysadit a uvidíte zda se špinění bude opakovat nebo jestli se stav již upravil příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: