Provera

Dobrý den velice se omlouvám ,že obtěžuji,ale po mojí zkušenosti s lékaři vážné onemocnění,chci vždy znát na vše více názorů.Pokud by bylo možno odpovědět jen na můj e-mail a nezveřejňovat dotaz byla bych ráda. Dva roky jsem měla periodu nepravidelně po 2 letech jsem začala silně krvácet a byla vyslána na čištění a hysteroskopii. poté nasazena Provera. Bere se 2x denně od 15 dne periody doufám že jsem to takto dobře pochopila. Po té jsem s jinou dg. se podrobila vážné operaci. A ani Provera nevyvolala periodu. Opět jsem 3 měsíce bez periody. Je mne 49 let tak jsem lékaře upozornila zda nemohu být v přechodu. Bylo mne řečeno,že je to brzy a aplikoval mne Agolutin.Můj dotaz je takový. Brala jsem dopře Proveru a zda dle věku opravdu nemohu být v přechodu a též zda moje onko onemocnění jiného orgánu nemůže mít na toto vliv. Děkuji Mirka

Odpověď odborníka:

Ve 49 letech již opravdu se můře jednat o přechod, onkologické onemocnění jiného orgánu pochopitelně může cyklus ovlivnit i psychická stránka se takto může projevit.Proveru jste brala dobře a když Provera nevyvolala menses,nemohl ji vyvolat ani Agolutin, protože jsou to oba gestageny,nejjednodušší by bylo stanovení hormonálních hladin a budete mít jasno. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: