Prst

Potřebuju se poradit.Měl jsem úraz otevřenou zlomeninu prstu,prvotní zprávu vkladám do přílohy.Problém je v tom,že je stále viditelná linie lomu.Chci se zeptat zda je to normální,že kost není srostlá a už mám jít na rehabilitaci.Děkuji za odpověd Josef

Odpověď odborníka:

Po 5 týdnech jistě bude zlomenina zhojena-viditelná linie lomu znamená,že není dostečně osifikována,tedy "zavápněna".Pokud je jinak prst zhojen,určitě je rehabilitace -rozcvičení -vhodná a potřebná,cvičením se osifikace -zavápnění-zrychlí a zlepší,naopak nečinnost-nehybnost,tento proces zpomaluje.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: