Prstencový flek na stehně

Dobrý den, zhruba na podzim se mi na stehně udělal prstencový červený flek, neřešil jsem to, ale poté jsem šel náhodou k lékaři a ukázal jsem mu to, tak říkal že to může být borelióza, a tak mi udělal krevní testy, které jsou ale v naprostém pořádku, proto se chci zeptat co by to tedy mohlo být. Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle fotografie je obtížné dělat nějaký závěr, nicméně, to co lze vidět, je velmi nápodobno erytéma migrans, exantému, který vzniká při akutní boreliové infekci. Bohužel to, že máte test, předpokládám Elisa test, negativní, neznamená, že se o boreliozu nejedná. Odhaduje se že 30-45 % pacientů Elisa test nezachytne, dále je zde část pacientů, kteří protilátky vůbec netvoří. Doporučuji provedení testu Westernblot nebo LTT testu. Nicméně nikdy neléčíme laboratoř,ale pacientovy potíže v následné shodě s laboratoří. S pozdravem Dr. Roman Špaček

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: