Prudký pohyb ve spánku po plastice lca

Dobrý den, jsem 14 dní po plastice LCA ST štěpem. V noci ve spánku jsem sebou jaksi škubnul a ucítil bolest v operovaném koleni. Chvíli jsem ještě cítil mírnou bolest, která do rána úplně odezněla. Spím samozřejmě s ortézou, ale na noc jsem povoloval stažení popruhy, abych neutlačoval otok okolo bérce. Koleno nijak nebolí, normálně pokračuji v rozcvičování. Jediné, co jsem zaznamenal je, že pokud v leže zvedám nohu (v ortéze) se špičkou vytočenou ven, tak cítím bolest v koleni (postupně se ale zmírňuje). Chci se zeptat, zda mohlo dojít k nějakému poranění náhrady vazu, které by ovlivnilo úspěch plastiky. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Je nejvýše pravděpodobné, že bezděčný pohyb kolenem ve spánku navíc blokovaný ortézou by neměl provést nic s pevně ukotveným plastikovaným předním zkříženým vazem. Jistě chodíte na rehabilitaci, tam do 4 týdnů po operaci se neusiluje o plné natažení ani větší ohnutí kolena více než 90 st. Jinak při potížích je nepochybně vhodná kontrola u ortopeda, který operaci provedl.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: