Průduškové astma

Dobrý den, dlouhodobě se léčím na průduškové astma. Nejprve jsem brala ventolin při potížích s dýcháním. Ted beru pravidelně 2 x denně ecobec. Při námaze ,ráno, změna prostředí atd, se mi začne špatně dýchat a začnu kašlat nemohu se nadechnout začne mě bolet na hrudniku a tep se mi zvýší až na 150 - jednou až 170 v klidu. Přes den v klidu mam kolem 80 - 100, ale při jakekoliv fyz, zatěži nebo když se mi huř dýcha se tep zvyšuje. Po interni strance jsem v pořadku.- napsali mi betaloc pravidelne 1 denně,štítna žlaza, ECHO vpořadku. Mam jit na vyšetřeni na Holter.Mam potíže i s pateří hrudní i bederní- bloky, stenoza,otok nervu, výrůstky, deg. zmeny, necitlivá noha, zanik nervů, atd. Od čeho může být zvýšený tep? Děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, právě holter by mohl zjistit charakter tachykardie - zrychleného tepu. Může se jednat o poruchu srdečního rytmu nezávislou na dechových obtížích, ale i reakci na zhoršené dýchání. Vyčkejte tedy výsledku holtera. Jinak pozor na betaloc - ojediněle může zhoršit astma, i když tep na druhou stranu vždy zpomaluje.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Články: Hepatitida a sex v otázkách a odpovědích
Prevence související s...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Články: Problémy s cholesterolem řešte hned. Začněte žít zdravě!
Nelíbí se lékařům vaše...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: