| Nápověda

Průdušky silné zahlenění

Je možné kombinovat léky na kašel stoptussin a solmucol?Chrčím při dýchání jsem silně zahleněná. V pátek jsem z ničeho nic začala kašlat, obtížně se mi dýchalo, dostala jsem horečku 39, zimnice, pocit rozlámanosti, bolest kloubů. Vzala jsem si coldrex a solmucol. Po dvou dnech se přidala vodová rýma. Od pondělí bez teplot, stále vodová rýma, dráždění ke kašli ustalo, silně chrčím při dýchání a občas vykašlu zelené cucky. v pondělí jsem šla k lékaři, podíval se mi jen do krku-ten mám bledý ani mě neposlechl, předepsal mi coldrex 3x2 tablety, stoptussin 4x40 kapek a bioparox. Není lepší zůstat u solmucolu, když po něm odkašlávám? Je možné stoptussin a solmucol kombinovat? děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Bioparox užívejte určitě, lékař asi určil podíl infekce na vašem onemocněnía Bioparox ji ůčinně léčí, Solmucol užívejte během dne (nemůžete si podstatněji ublížit) a Stoptussin na noc, protože při současném braní Solmucolu a Stoptussinu se jejich ůčinky ruší /dochází k potlačení kašlacího reflexu a nemůžete potom odkašlat uvolněné hleny, proto si Stoptussin berte JEN na noc, abyste se vyspala, ale přes den ne!/. Hodně pijte!!!! Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Kam dál
 
 
Jak pomoci člověku závislému na opiátech?
Video: Jak pomoci člověku závislému na opiátech?
"Jak jsi na tom s drogami...
Horečka
První pomoc: Horečka
Horečka je poměrně běžný...
Doporučení lékařů: MUDr. Jan Procházka
Poradna: Úraz hlavy
V sobotu jsem se hodně bouchla o rám do okna...
Ženy – abnormálně časté močení
Domácí lékař: Ženy – abnormálně časté močení
Častost močení během dne...
Rakovina prostaty
Kalkulačky: Rakovina prostaty
Rakovina prostaty je...
Poradna: Závratě/bolesti hlavy
Trápí mne časté bolesti hlavy, téměř každodenní...
Poradna: Velmi silný kuřák
Paní doktorko. Moc Vám děkuji za zodpovězení...
Dočasné tetování hennou je u alergiků nebezpečné
Články: Dočasné tetování hennou je u alergiků nebezpečné
Pouliční tetování je v...
Audio: Klíšťová encefalitida
O projevech, následcích, prevenci a dalších...
Poradna: Těhotenství nebo přechod, případná rizika v těhotenství
Je mi 47 let a můj dotaz se týká gynekologické...
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 110 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: