Průjem

Dobrý den, mám problém s průjmem, který se opakuje zhruba tak po čtrnácti dnech. Problémy nastanou vždy v noci, kdy mám 4-5 řídkých stolic a cítím se oslabeně. Další dny jsou bez obtíží a s normální stolicí. Tyto obtíže trvají 3 měsíce a nikdy předtím jsem na nic podobného netrpěla, stravu jsem také nezměnila. Na podzim jsem 2 měsíce užívala Aktiferrin, z důvodu nízké hladiny železa v krvi. Je mi 36 let. Můžete mi prosím poradit jak tyto obtíže odstranit nebo zda raději navštívit lékaře, popř. co by mohlo být příčinou? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučuji vyhledat lékaře. Noční průjem může být psychického původu, ale také může signalizovat například parazitární onemocnění nebo obecně zánětlivé onemocnění střev apod. Aby se zjistilo, co je příčinou, je třeba vyhodnotit Váš celkový stav a obvykle také vyšetřit stolici.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: