Průjem

DObrý den, už asi půl roku mám kašovitou stolici. Několikrát do měsíce mám dokonce vodovitý žlutý průjem. Nepřirozeně zapáchající. Nevím čím by to mohlo být ikdyž je pravda, že v posledních letech jsem opravdu ve velké stresu, ale nevím jestli to na to může mít vliv.

Odpověď odborníka:

K určení bližší možné příčiny by bylo zapotřebí více informací: tělesná váha, stravovací zvyklosti, zda snášíte všechny potraviny, zda jste v riziku infekce (zaměstnání, domácí zvířata) atd. Můžete zkusit živočišné uhlí (Carbosorb), zda se stav nezlepší, pokud ne a zvláště pokud se přidruží i nějaké celkové příznaky (teploty, schvácenost, krev ve stolici), pak doporučuji vyhledat lékaře a vyšetření na gastroenterologii. Stres může na kvantitu a kvalitu stolice mít vliv, ale žlutý průjem se jen stresem vysvětlit nedá.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: