Průjem a antikoncepce

Přeji dobrý den, užívám antikoncepci Eloine a v příbalovém letáku se píše, cituji: "Pokud zvracíte za 3-4 hodiny po užití účinné, světle růžové tablety nebo máte průjem, léčivé látky se nemusely zcela vstřebat do těla." Na internetu jsem však četla spoustu příspěvků, kde se uvádí, že průjem nebo zvracení může snížit účinnost jen do 4 hodin. Jsem z toho trochu zmatená. Chtěla bych se tedy zeptat, jak je to s tou účiností a kdy je tableta v těle již zcela vstřebána. Popř. jak velký průjem tu účinost vlastně snižuje. Velmi děkuji za radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z čeho jste zmatená? Informace, které jste vyčetla se shodují. 3-4 hodiny v příbalové letáku, maximálně 4 hodiny z internetových článků. Účinek antikoncepce naruší skutečný průjem, tedy vodnatá opakovaná stolice, ne jedna řidší stolice za den.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: