Průjem a antikoncepce

Dobrý den, asi při 10. tabletce antikoncepce z platíčka jsem zhruba po 3 hodinách od jejího spolknutí měla jednorázový průjem, vím, že může být nespolehlivá, tak by mě zajímalo, jestli stačí týden na obnovení spolehlivosti nebo mám čekat až do konce cyklu a jestli mám brát další platíčko bez pauzy nebo to není nutné a budu chráněna již během pauzy nebo první den od nového platíčka, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli to byla jen řidší jednorázová stolice, nejedná se o průjem a tedy nedojde ke snížení účinku antikoncepce. V takovém případě nemusíte dělat další antikoncepční opatření.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: