Průjem a možné snížení účinnosti ha

Dobrý den, v minulém cyklu jsem na začátku třetího týdne měla asi 3 hodiny vodnatý průjem. Pilulku beru vždy večer ve 20 hodin a tento vodnatý tříhodinový průjem probehl až ráno okolo 7 hodiny. Jelikož odstup mezi průjmem a užitím tablety byl docela velký, pokračovala jsem v braní tablet normálně do konce cyklu a udělala jsem týdenní pauzu. Po týdenní pauze jsem začala normálně užívat tablety z nového platička a po 6 dnech užívání jsem měla pohlavní styk. Mohl průjem způsobit, že takto užitá HA nebyla učinná a tedy hrozí možnost otěhotnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Průjem účinnost antikoncepce neovlivní.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: